Wie ik ben

Mijn naam is Carla Pigmans- den Uijl.
Ik ben getrouwd met Erik en moeder van 2 sensitieve meiden; Fenne (2008) en Romee (2014).
We wonen in Leerdam. 

Na de HAVO twijfelde ik of ik fysiotherapie zou gaan studeren of de PABO. Ik heb voor het laatste gekozen, misschien voor een deel omdat ik net gemiddeld op een vijfje uit kwam voor scheikunde ;-), maar ook om het volgende;

Als kind heb ik me veilig en prettig gevoeld op mijn basisschool. De herinneringen, geuren, de kinderen, het spelen, creatief bezig zijn, de gezelligheid… Dit was voor mij heel waardevol. En hoe fijn zou het zijn als ik dat sfeertje nogmaals kon ervaren en voor andere kinderen kan creëren.
Het was dan ook mijn missie om er als juf voor te zorgen dat de kinderen in mijn klas dit ook zo beleefden.
Sinds 2002 ben ik 14 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs. Een mooie tijd! Vooral het contact met de kinderen en de ouders was heel fijn. 

Maar omdat ik in het onderwijssysteem van nu te weinig ruimte, maar veel behoefte opmerkte voor activiteiten met betrekking tot ontspanning, (zelf)bewustzijn, muziek, dans, drama en sociaal-emotionele thema’s ben ik me gaan bijscholen.

 

 

 

 

Over mij

Als meisje van een jaar of 9 werd ik op een dag geraakt door woorden, een emotie, een oordeel van een volwassene.
Dit sloeg in als een bom.

Juist op die leeftijd staan je voelsprieten nog meer op scherp. Je gaat in deze leeftijdsfase o.a. ontdekken dat er nog een hele wereld om jou en het kleine, veilige, vertrouwde wereldje waar je in opgroeit, heen is. Je vormt steeds meer je mening en je ervaart dat anderen ook een mening hebben.

‘Zo zien mensen mij dus’. Was wat ik toen dus ook dacht.
Vanaf die tijd ben ik me (veelal onbewust) aan gaan passen. Heel goed voelen, kijken en aanpassen. 
Hoe willen mensen dat ik me gedraag?
Wat wordt als prettig ervaren?
Wanneer word ik leuk, lief gevonden?
Het pleasen begon en ik raakte steeds verder van mijn eigen pure ik verwijderd.

Dat hield ik vol tot mijn 18e levensjaar…

De emmer was vol, de spanning te hoog. Het heeft me gebracht dat ik op zoek ben gegaan. Op zoek naar mezelf.
Een enorm avontuur. Dat was soms zwaar en angstig, maar zo waardevol. Nog altijd ben ik dankbaar dat ik mijn levenslessen met beide handen heb opgepakt. Ik ontdekte dat ik hoogsensitief ben, dat ik bedachtzamer, gevoeliger ben dan gemiddeld. Ik liep tegen verschillende uitdagingen en valkuilen aan die passen bij deze eigenschap, maar ik ontdekte ook dat mijn sensitiviteit prachtige talenten met zich mee draagt.
Ik kijk nu terug op een periode die zo bijzonder en juist ook heel licht is geweest. Ik kwam de hulp, mensen, boeken, zinnen, woorden, opleidingen en trainingen tegen die me zoveel verder hebben gebracht.
Terug naar mezelf.

Het geeft enorm veel rust, ruimte en vertrouwen wanneer je jezelf volledig kent en kunt omarmen wie je bent.

 

Mijn praktijk

Vanaf 2010 heb ik Spring! Kindcoaching opgericht. Ik coach sensitieve meiden en ouders die op zoek zijn naar meer vertrouwen in zichzelf. Regelmatig geef ik  trainingen en workshops aan kleine groepen. Ik werk lichaamsgericht en maak ook veel gebruik van creatieve werkvormen. Zo doe je niet alleen inzichten op vanuit je hoofd, maar ervaar je ook in je lichaam en maak je verbinding met je hart, waardoor je mooie stappen maakt. Een sprong naar geluk!

Mijn ervaringen en opgedane kennis uit de hieronder genoemde opleidingen en trainingen gebruik ik in de begeleiding van kinderen en ouders. Ook verzorg ik workshops en informatie bijeenkomsten m.b.t. kindgerichte thema’s en persoonlijke groei.

Dit alles geeft me de mogelijkheid om het volgende op kinderen, jongeren en opvoeders over te brengen:

Wees jezelf, voel je vrij en… Spring!

 

Scholing en studies:

Bij Arterre in Nijmegen en Utrecht heb ik de opleidingen holistische kinderyoga, therapeutische kinderyoga en de bijscholing muziek, spel & beweging gevolgd.

Daarnaast heb ik deelgenomen aan de workshop Dansspetters van Maria Speth.

In 2012 heb ik de Braingym (edukinesiologie) training 1, 2 en 3 gevolgd (Optimale Brein Organisatie). 

“Beweging is de poort tot het leren”

aldus Paul en Gail Dennison.

In mei 2013 heb ik de basisopleiding Rots en Water gevolgd. Rots en Water wordt beschouwd als een weerbaarheids- en anti-pestprogramma. 

 In 2017 heb ik de tweedaagse verdiepings training Jongens in hun Kracht® gevolgd bij Nuova Strada, Academie Martini in Deventer. Deze verdiepingstraining heeft mij nog meer de bevestiging gegeven dat rust, helderheid en denken in mogelijkheden en oplossingen ontstaat vanuit beweging.

 

Ook heb ik in 2017 de tweedaagse workshop Talentgedreven werken met Kinderen van Els Pronk gevolgd. Wanneer je weet wat je talenten en kwaliteiten zijn, bezit je meer veerkracht om weer op te staan en verder te gaan als het even moeilijk is. 

In sept. 2015 ben ik gestart met de opleiding de Magie van Kindercoaching. Deze heb ik met veel plezier en motivatie gevolgd. Deze basis- en vervolg opleiding van de Magie van Kindercoaching heeft me nog meer inzicht gegeven in mezelf, in de ontwikkeling van een kind en in het begeleiden van een kind op zijn levenspad.

In sept. 2019 heb ik de masteropleiding kindercoaching, wellke gericht is op verdere persoonlijke verdieping, specialisering en zingeving, afgerond. Mijn visie en missie Overgave aan Zachtheid werd tijdens dit bijzondere master jaar helder en geef ik met veel liefde en passie door.

In april 2021 heb ik deelgenomen aan de driedaagse expertise opleiding Lichaamsgericht coachen bij Expertisecentrum Stenekes.