Wie ik ben.

Ik ben Carla Pigmans – den Uyl.
Ik ben getrouwd en moeder van 2 dochters.

 

Sinds 2002 ben ik 14 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs. Het werken met kinderen is altijd mijn passie geweest. Als kind heb ik me veilig en prettig gevoeld op mijn basisschool. Ik vond het heel fijn om er als juf voor te zorgen dat de kinderen in mijn klas dit ook zo ervaren. Omdat ik in het onderwijs te weinig ruimte, maar veel behoefte voelde voor activiteiten met betrekking tot ontspanning, (zelf)bewustzijn, muziek, dans, drama en sociaal-emotionele thema’s ben ik me gaan bijscholen.

 

Mijn praktijk

Vanaf 2010 heb ik Spring! Kindcoaching opgericht. Ik begeleid kinderen en ouders individueel. Daarnaast geef ik kinder- en tieneryoga lessen en trainingen aan kleine groepen. Mijn ervaringen en opgedane kennis uit de hieronder genoemde opleidingen en trainingen gebruik ik in de begeleiding van kinderen en ouders. Ook verzorg ik workshops en informatie bijeenkomsten m.b.t. kindgerichte thema’s en persoonlijke groei.

Dit alles geeft me de mogelijkheid om het volgende op kinderen en opvoeders over te brengen:

 

Geniet, wees kind, wees jezelf, voel je vrij en… Spring!

Bij Arterre in Nijmegen en Utrecht heb ik de opleidingen holistische kinderyoga, therapeutische kinderyoga en de bijscholing muziek, spel & beweging gevolgd. Daarnaast heb ik deelgenomen aan de workshop Dansspetters van Maria Speth en ben ik actief in de muziekwereld. In 2010 heb ik ervaring op kunnen doen in het geven van muziek op schoot lessen, en muziek en dans lessen voor de groepen 1, 2 en 3 via kunstcentrum TOON.
In 2012 heb ik de Braingym (edukinesiologie) training 1, 2 en 3 gevolgd (Optimale Brein Organisatie). 

“Beweging is de poort tot het leren”

aldus Paul en Gail Dennison.


Braingym is een reeks van oefeningen die je meer in contact brengen met jouw mogelijkheden. Een goede samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelften is belangrijk voor een goede concentratie, coördinatie en emotionele ontwikkeling. Ik integreer de braingym oefeningen in mijn werk als kinder- en tieneryoga docente en tijdens coaching sessies.

In mei 2013 heb ik de basisopleiding Rots en Water gevolgd. Rots en Water is een psychofysieke training voor jongens en meisjes voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Rots en Water is een Nederlands programma, ontwikkeld door Freerk Ykema, dat momenteel wereldwijd wordt ingezet in de begeleiding van jongens en meisjes. Het programma wordt beschouwd als een weerbaarheids- en anti-pestprogramma. Weerbaarheid gaat samen met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden.

 

In 2017 heb ik de tweedaagse verdiepings training Jongens in hun Kracht® gevolgd bij Nuova Strada, Academie Martini in Deventer. Deze verdiepingstraining heeft mij nog meer de bevestiging gegeven dat rust, helderheid en denken in mogelijkheden en oplossingen ontstaat vanuit beweging. Door bewegingsoefeningen kom je in contact met je eigen lichaam en je eigen zachte kracht. Dit geeft zelfvertrouwen en zelfbewustzijn.

Ook heb ik in 2017 de tweedaagse workshop Talentgedreven werken met Kinderen van Els Pronk gevolgd. Wanneer je weet wat je talenten en kwaliteiten zijn, bezit je meer veerkracht om weer op te staan en verder te gaan als het even moeilijk is. Je kunt je kwaliteiten inzetten op die momenten. Het is dan makkelijker de hobbel, heuvel of berg (levensles) te nemen die je op je levenspad tegen komt.

In sept. 2015 ben ik gestart met de opleiding de Magie van Kindercoaching. Deze heb ik met veel plezier en motivatie gevolgd. Deze basis- en vervolg opleiding van de Magie van Kindercoaching heeft me nog meer inzicht gegeven in mezelf, in de ontwikkeling van een kind en in het begeleiden van een kind op zijn levenspad.

In sept. 2019 heb ik de masteropleiding kindercoaching, wellke gericht is op verdere persoonlijke verdieping, specialisering en zingeving, afgerond. Mijn visie en missie ‘Overgave aan Zachtheid’ werd tijdens dit bijzondere master jaar helder en geef ik met veel liefde en passie door.