Overgave aan Zachtheid gaat over puur zijn, zijn zoals je bedoeld bent. Jezelf goed genoeg vinden. Jezelf kennen en erkennen. Je mooie, lichte kanten en ook je donkere kanten en je ontwikkelpunten.

Overgave aan Zachtheid gaat ook over moed, je kwetsbaar durven opstellen.

Als meisje van een jaar of 9 werd ik op een dag geraakt door woorden, een emotie, een oordeel van een volwassene. Dit sloeg in als een bom. Juist op die leeftijd staan je voelsprieten nog meer op scherp. Je gaat in deze leeftijdsfase o.a. ontdekken dat er nog een hele wereld om jou en het kleine, veilige, vertrouwde wereldje waar je in opgroeit, heen is. Je vormt steeds meer je mening en je ervaart dat anderen ook een mening hebben.

‘Zo zien mensen mij dus’. Was wat ik toen dacht. Vanaf die tijd ben ik me (veelal onbewust) aan gaan passen. Heel goed voelen, kijken en aanpassen. Hoe willen mensen dat ik me gedraag? Wat wordt als prettig ervaren? Wanneer word ik leuk, lief gevonden? Het pleasen begon en ik raakte steeds verder van mijn eigen pure ik verwijderd.

Dat hield ik vol tot mijn 18e levensjaar ongeveer.
De emmer was vol, de spanning te hoog… Het heeft me gebracht dat ik op zoek ben gegaan… op zoek naar mezelf. Een enorm avontuur. Dat was soms zwaar en angstig, maar o zo waardevol. Nog altijd ben ik dankbaar dat ik mijn levenslessen met beide handen heb opgepakt. Ik kijk nu terug op een periode die zo bijzonder en juist ook heel licht is geweest. Ik kwam de mensen, boeken, zinnen, woorden, opleidingen en trainingen tegen die me zoveel verder hebben gebracht.

Het geeft enorm veel rust, ruimte en vertrouwen wanneer je jezelf volledig kent en kunt omarmen wie je bent.

Ik gun het ieder kind, ieder mens toe en ik begeleid hen hier heel graag bij.
Want: Je doet het helemaal zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen!

Op deze pagina deel ik kennis, inzichten, ervaringen, blogs en nieuwtjes die aansluiten bij mijn visie en missie ‘Overgave aan Zachtheid‘. 

Nieuws en inspiratie

Nieuwsbrief winter 2021

Nieuwsbrief winter 2021

Via deze nieuwsbrief breng ik jullie graag op de hoogte van de verandering binnen mijn praktijk Spring! Kindcoaching en van het aanboddeze winterperiode. Gelukkig is er binnen mijn praktijk nog steeds veel mogelijk nu we in lockdown zitten. Ouders en kinderen kunnen...

Nieuwsbrief Zomer 2020

Nieuwsbrief Zomer 2020

Hierbij de nieuwste nieuwsbrief voor Zomer 2020nieuwsbrief zomer 2020 site Met o.a.:-Zomer activiteiten juli en aug.-nieuwe planning ouder kind lessen-nieuwe naam groepslessen-nieuwe workshops: sprongetjes naar geluk!-start datum True Colors voor 17-21 jaaren meer......

Nieuwsbrief juni/juli 2020

Nieuwsbrief juni/juli 2020

Via deze nieuwsbrief breng ik jullie graag op de hoogte van de mogelijkheden en activiteiten in de maanden juni en juli. O.a. komt het volgende naar voren:- hoe kun je kijken naar de verwarrende en bijzondere tijd waar we nu in leven; 'De mens is als een waterlelie.....

Spring! in de buitenlucht

Spring! in de buitenlucht

Coaching in de buitenlucht. Coaching is ontzettend waardevol en goed mogelijk in de buitenlucht. Het is prachtig buiten, alles groeit en bloeit. Er is zoveel te horen, ruiken, voelen, proeven en zien! Ik neem mijn jarenlange ervaring, prachtige werkvormen en wat...

Adembewustzijn

Adembewustzijn

Verkeer je in heftig vaarwater?Wees je bewust van je adem. Adem is leven. Bij spanning, stress, angst, druk en gehaast zijn, adem je oppervlakkiger en hoger. Dit geeft spanning in je lichaam wat pijnklachten kan veroorzaken. Denk aan nekpijn, rugpijn, hoofdpijn,...

Blog

Ruimte geven aan dat wat je voelt.

Ruimte geven aan dat wat je voelt.

Ruimte geven aan dat wat je voelt. Heerlijk moment was dit zo midden op een zonnige zondag. Lekker op een privé strandje aan de Waal.Even uitwaaien en zonnestralen vangen, iedereen heppiedepeppie. Maar zo begon voor mij de dag zeker niet. Al vanaf het moment dat ik...

Spreekbeurt

Spreekbeurt

Spreekbeurt. Een paar jaar terug gaf ik 1 dag in de week les in groep 7. En op 1 van die dagen stond de spreekbeurt van Niels gepland. Niels hield zijn spreekbeurt over de ruimte. Hij had zich geweldig goed voorbereid. Hij had gezorgd voor mooi plaatmateriaal en een...

Monkey Town

Visie ontdekken in Monkey Town?! Hobbelend op het luchtkussen van Monkey Town zit ik mijn dochtertje van 16 maanden in de gaten te houden die, zonder schroom, tussen de minstens vijf jaar oudere kinderen, gierend van de lach, heen en weer stuitert. Dan word ik even...