Kindcoaching &
ouderbegeleiding

Spring! begeleidt kinderen, jongeren,
(jong)volwassenen en opvoeders met
behulp van coaching.

 

Op ieder levenspad kom je obstakels tegen. Dit kunnen kleine hobbels of hindernissen zijn waar je zelf overheen kunt stappen, maar soms zijn de obstakels ook wel eens wat groter of ervaar je het zelfs als een berg of een rivier die je over moet. Je komt even niet vooruit.

Wanneer je stagneert, in dezelfde neerwaartse spiraal blijft hangen of verandering wilt, kan het fijn zijn om met iemand naast je het obstakel te bekijken om hem zélf te kunnen overwinnen.

Samen kijken we naar de hindernis en levensles die je tegen bent gekomen op je pad. We onderzoeken hoe je dit pad weer verder kunt bewandelen. Waar wil je naar toe? Welke talenten en kwaliteiten bezit je, die ingezet kunnen worden om weer vooruit te komen? Welke droom of wens leeft bij jou? Wat is er nodig om je beste zelf te zijn en weer stappen vooruit te kunnen maken?

Spring! maar even achterop om samen mogelijkheden en oplossingen te ontdekken en weer in beweging te komen. Want je doet het helemaal zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen!

Kindcoaching en ouderbegeleiding is luisteren naar ouder en kind en het kind en de ouder zien en horen in wie hij of zij is.
Ouders en kind komen bij de kindercoach met een hulpvraag.
Dit kan van alles zijn; weinig zelfvertrouwen, slecht slapen, piekeren, pesten, (faal)angst, etc.
Er volgt een intake gesprek waarin ik als kindercoach een beeld krijg van het kind
en van de situatie waarin het kind zich bevindt.
Als kindercoach breng ik samen met het kind (vanaf 8 jaar) en/of de ouder in beeld welk probleem nú speelt en we kijken samen wat mag ontwikkelen.
Waar wil je naar toe? Hoe kun je weer verder? Wat heb je nodig om je doel te bereiken?

Door middel van o.a. gesprekken, creatieve opdrachten, spel, bewegingsoefeningen, oefeningen m.b.t. bijv. de zintuigen, ontspanning, concentratie- of ademoefeningen, ontdekt het kind en/of de ouder oplossingen voor het probleem. Het kind en/of de ouder wordt zich bewust
van mogelijkheden om met het probleem om te gaan.
Zo wordt ervaren dat er stappen vooruit gemaakt kunnen worden richting de gewenste situatie, het doel. Dit vergroot het zelfbeeld en bevordert zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.

 

 

Tijdens de sessies maak ik o.a.
gebruik van:

 • het COACHEE! spel en andere coach tools
 • diverse bewegingsoefeningen waardoor je
  je eigen zachte kracht ontdekt, krachtig kunt staan, springkracht ontwikkelt en ontspanning ervaart in je hoofd en lichaam
 • elementen uit Rots en Water
 • ontspanning,- visualisatie en aandacht oefeningen.
 • muziek, spel en beweging
 • diverse creatieve werkvormen

Dit zorgt voor helderheid in je hoofd, verbinding met je lichaam en voelen vanuit je hart.

Werkwijze

 

Is het tijd om te ontdekken hoe een stap vooruit gemaakt kan worden? Tijd om vervolgstappen te maken, een sprongetje of zelfs een sprong naar geluk?!
Dan ben je bij Spring! Kindcoaching van harte welkom!

Hieronder de verschillende mogelijkheden:

Sprongetje naar geluk

Een cadeautje voor jezelf!
Samen bespreken we vooraf tijdens een ontmoetingsgesprek waar jij of jullie in zouden willen groeien, ontvangen jullie inzichten en krijg ik een beeld van jullie kind. Daarna volgt een sessie met jullie kind waarin een sprongetje naar geluk gemaakt wordt! Er is telefonisch of per mail achteraf contact  als afronding of voor overleg tot een vervolgstap.

 

Sprong naar geluk

Deze mogelijkheid biedt een ware sprong naar geluk. Er is tijd en ruimte om elkaar te leren kennen, te ontdekken, om te ervaren en om te groeien.
Deze sprong bestaat uit een ontmoetingsgesprek. 3 sessies en een evaluatie gesprek. 

 

Springkracht!

Het is ook mogelijk om je springkracht te optimaliseren. Tijdens deze vorm nemen we ook stappen, sprongetjes en een sprong naar jouw eigen geluk en daarnaast ontwikkel je optimale springkracht! Wanneer je al even in een neerwaartse spiraal hebt gezeten of al even aan het worstelen bent geweest, is je springkracht vermindert. De kwaliteit en kracht van de veren van een trampoline bepalen de springkracht. Lukt het om nog voldoende op te veren na een landing of val? Mensen hebben net als een trampoline veerkracht nodig. Samen kijken we hoe het is gesteld met jouw veerkracht. Ik bied je een zachte landing, rust, ontspanning en bewustzijn. Zo kunnen je veren herstellen om je springkracht weer te optimaliseren. Wanneer het nog eens moeilijk wordt, veer je gemakkelijk weer op.

We starten met een ontmoetingsgesprek. Daarna volgen 6 sessies. We hebben tussentijds overleg indien nodig en we sluiten dit traject af met een evaluatiegesprek. Met vertrouwen en zachte kracht spring jij weer de wereld in!

 

Investering:

 • Telefonische kennismaking: gratis
 • Ontmoetingsgesprek: € 70,- per uur
 • Coaching sessie: € 70,- per uur
  Incl. tussentijds telefonisch of mail contact.
 • Evaluatiegesprek: € 70,- per uur

Afzeggen?
Afzeggen kan kosteloos tot 24 uur voor aanvang van de afspraak.
Binnen 24 uur voorafgaand aan de afspraak, ben ik genoodzaakt het uurtarief in rekening te brengen.

Vragen of aanmelden:

Vul het contactformulier in of stuur een mail naar info@springkindcoaching.nl

Locaties

Gesprekken kunnen plaats vinden bij de coachee thuis of op school,
op mijn woonadres of in de studio Yoga Leerdam.
Woonadres: Frans L. Blomlaan 75 | 4143 CW Leerdam    |    
Yoga Leerdam: Energieweg 17V | 4143 HK Leerdam